Flyttstädning badrum

Vill du få tips på vad du ska tänka på vid flyttstädning i badrum? Vi har underlättat för dig genom att göra en checklista på områden som lätt kan glömmas bort i flyttkaoset. Glöm inte att kolla igenom vår Checklista Flyttstädning eller Checklista Kök efteråt så är du helt förberedd att städa alla ytor på ett optimalt sätt inför flytten.

Om du inte vill flyttstäda badrummet själv kan du använda dig av vårat formulär för att komma i kontakt med flera städfirmor som hjälper dig med Flyttstädning Göteborg. Är du intresserad av att få hjälp med flytten med kan du se våra rekommenderade Flyttfirmor runtom i Sverige.

Checklista flyttstädning badrum

Med våra checklistor missar du inget när du ska flyttstäda badrum! Vill du ha mer hjälp? Kolla in våra checklistor för flyttstädning av resten av bostaden, och när du ska flyttstäda kök. Vi kan även hjälpa dig att hitta städfirma om du inte vill flyttstäda själv. Besök vår startsida för att få hjälp med flyttstäd i Göteborg.

Brunn och avlopp

Innan man lämnar över bostaden måste man rensa brunnar och avlopp i badrummet. Det blir väldigt äckligt där och det samlas mycket hår, schamporester och annan smuts efter att man har duschat/badat. Därför är det viktigt att man gör i ordning efter sig.

Dusch och badkar

Dusch och badkar ska rengöras på alla sidor. Tänk på att även rengöra under, på sidorna och utrymmet bakom, som många glömmer. Dra fram duschen/badkaret och spola rent. Duschhandtag, blandare och slang ska också rengöras och kalkas av om det behövs.

Fast inredning

Putsa alla speglar och eventuella fönster. All fast inredning som exempelvis skåp, handdukstorkar m.m. ska rengöras noggrant både på in- och utsidan. Töm alla skåp och rengör ordentligt inuti. Glöm inte att torka av ovanför skåpen och skåpdörrarna.

Handfat

Handfatet ska tvättas på alla sidor, och kranen ska rengöras samt avkalkas vid behov. Glöm inte att torka av handfatets undersida, som ofta brukar vara väldigt smutsig. Glöm inte heller att torka av kran och blandare noggrant.

Rör och ledningar

Alla synliga vattenledningar måste rengöras. Det kan ta ganska mycket tid och det kan vara lite pilligt, eftersom man inte städar där alltför ofta. Dessutom är detta ett ställe där det faktiskt samlas ganska mycket damm och framförallt smuts.

Toalett

Toaletten ska rengöras både på in- och utsidan. En toalett har många utrymmen som kan vara svåra att komma åt och därför kan det vara lite pilligt att rengöra där. Glöm inte att torka av bakom toaletten vid rörkröken, då det samlas mycket smuts där.