Funderar du på att anlita flyttfirma?

Att flytta innebär så mycket mer än bara flyttstädning, tyvärr. Det är ett stort projekt att flytta, och flytten kräver mycket tid och planering. Men för att din flytt ska vara så enkel som möjligt, kan det vara bra med flytthjälp. Här har vi valt att ta fram lite information och tipsa om olika flyttfirmor runtom i Sverige.

 

Bara tanken på att flytta får många att känna obehag. Det är slitsamt, stressigt och oftast inte alls roligt. För att din flytt ska bli så smidig och enkel som möjligt kan vi rekommendera att anlita en flyttfirma, som hjälper dig med allt som rör din flytt. Använd även våra checklistor för flyttstädning för att förenkla flytten.

FLYTTFIRMOR I SVERIGE

Här hittar du flyttfirmor från norr till söder. Vi är övertygade om att du kommer ha nytta av våra tips oberoende av vart i Sverige du bor idag, eller oberoende av vart du ska flytta.

ANLITA FLYTTFIRMA - ALLMÄN INFORMATION

Det finns vissa saker som kan vara bra att känna till när man ska anlita flyttfirma, vi har listat dessa nedan.

 • FÖRBERED DIG INNAN FLYTTDAGEN

  Det är viktigt att vara förberedd innan flyttdagen med flyttfirman. Du kan t.ex. tänka på att vara beredd med nycklarna när ni kommer till den nya bostaden och att förbereda utrymme på gatan för flyttbilen. Flytten blir mycket smidigare om ni är ordentligt förberedda.

 • MÄRK UT ÖMTÅLIGA SAKER

  Det är viktigt att du märker ut de saker som du är lite extra rädd om. Markera de lådor som innehåller ömtåliga föremål, då kommer flyttfirman att ta hänsyn till detta och vara extra försiktiga med de lådorna.

 • VAD KOSTAR DET ATT ANLITA EN FLYTTFIRMA?

  Det finns många faktorer som kan styra vad det kostar att anlita en flyttfirma. Självklart är det avgörande hur mycket hjälp du vill ha, och hur lång tid flytten tar. Tänk på att boka i tid för att ha många valmöjligheter och inte behöva välja första bästa, vilket ofta blir dyrare.

 • FLYTTFIRMA - VAD INGÅR?

  Vad som ingår när man anlitar en flyttfirma kan variera mellan olika företag, och beroende på vad du vill ha hjälp med. Men det normala utbudet brukar se ut så här:

  • Packning och uppackning
  • Transport
  • Magasinering & montering
  • Flyttmaterial, ex. flyttlådor m.m.