Funderar du på att anlita flyttfirma?

Att flytta innebär så mycket mer än bara flyttstädning, tyvärr. Det är ett stort projekt att flytta, och flytten kräver mycket tid och planering. Men för att din flytt ska vara så enkel som möjligt, kan det vara bra med flytthjälp. Här har vi valt att ta fram lite information och tipsa om olika flyttfirmor runtom i Sverige.

Bara tanken på att flytta får många att känna obehag. Det är slitsamt, stressigt och oftast inte alls roligt. För att din flytt ska bli så smidig och enkel som möjligt kan vi rekommendera att anlita en flyttfirma, som hjälper dig med allt som rör din flytt. Använd även våra checklistor för flyttstädning för att förenkla flytten.

Flyttfirmor i Sverige

Här hittar du flyttfirmor från norr till söder. Vi är övertygade om att du kommer ha nytta av våra tips oberoende av vart i Sverige du bor idag, eller oberoende av vart du ska flytta.

Lindome flyttningsbyrå

Lindome Flyttningsbyrå är en flyttfirma i Göteborg med omnejd med lång erfarenhet av flytt för både privatpersoner och företag. Anlita Lindome Flyttningsbyrå och få hjälp med både större och mindre flyttlass utan dolda avgifter och tillägg, från en flyttfirma med kunnig och professionell personal. Besök lindomeflytt.com.

Crown relocations

Crown Relocations är en flyttfirma i Skåne som hjälper dig med din flytt i Lund, Malmö med mera. Crown Relocations är en flyttfirma att lita på, de är väletablerade och har 180 kontor världen över. För att boka en flyttfirma i Malmö, besök flyttfirmamalmo.se.

Rent & Move

Rent & Move är en flyttfirma med lokaler i Göteborg. De hjälper både företag och privatpersoner att flytta. Rent & Move är ett bra alternativ om du befinner dig i Göteborgsområdet. För att boka en flyttfirma i Göteborg, besök Rent & Move.

Flyttgubbarna

Flyttgubbarna är en flyttfirma i Stockholm med lång erfarenhet inom branschen. De hjälper dig med allt som rör din flytt. Om du bor i Stockholmsområdet är det Flyttgubbarna du ska vända dig till när det är dags att flytta! För att boka en flyttfirma i Stokholm, besök flyttgubbarna.nu.

Norrflytt

I Umeå hittar du flyttfirman Norrland Express, som vi kan rekommendera. Men det finns inga avstånd som är för långa för norrlänningar, varje vecka har de turer till Stockholm och Göteborg från hela Norrland. För att boka en flyttfirma i Norrland, besök norrflytt.se.

Fler flyttfirmor i Sverige

Flyttfirmor finns i hela Sverige och behovet är konstant. Ju fler aktörer det finns på marknaden desto viktigare blir det för flyttfirmor att kunna erbjuda konkurrenskraftiga priser och ett riktigt bra jobb. En del kan förlita sig på rekommendationer, men det är alltid en god idé att jämföra olika firmor innan du anlitar dem. Hos oss har du möjlighet att jämföra flyttfirmor i Göteborg eller få tips på bra flyttstädning i Stockhholm, innan du anlitar rätt företag för jobbet. Om du vill ha en helhetslösning bör du också försäkra dig om att de kan erbjuda flyttstädning – passar extra bra för dig som hellre investerar din tid i ditt nya boende.

Anlita flyttfirma - allmän information

Det finns vissa saker som kan vara bra att känna till när man ska anlita flyttfirma, vi har listat dessa nedan.

Förbered dig innan flyttdagen

Det är viktigt att vara förberedd innan flyttdagen med flyttfirman. Du kan t.ex. tänka på att vara beredd med nycklarna när ni kommer till den nya bostaden och att förbereda utrymme på gatan för flyttbilen. Flytten blir mycket smidigare om ni är ordentligt förberedda.

Märk ut ömtåliga saker

Det är viktigt att du märker ut de saker som du är lite extra rädd om. Markera de lådor som innehåller ömtåliga föremål, då kommer flyttfirman att ta hänsyn till detta och vara extra försiktiga med de lådorna.

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Det finns många faktorer som kan styra vad det kostar att anlita en flyttfirma. Självklart är det avgörande hur mycket hjälp du vill ha, och hur lång tid flytten tar. Tänk på att boka i tid för att ha många valmöjligheter och inte behöva välja första bästa, vilket ofta blir dyrare.

Flyttfirma - vad ingår?

Vad som ingår när man anlitar en flyttfirma kan variera mellan olika företag, och beroende på vad du vill ha hjälp med. Men det normala utbudet brukar se ut så här:

  • Packning och uppackning
  • Transport
  • Magasinering & montering
  • Flyttmaterial, ex. flyttlådor m.m.