Hitta flyttfirma i Göteborg

Är du på jakt efter en flyttfirma i Göteborg som kan hjälpa dig med en smidig och snabb flytt? Flyttfirmor kan framförallt hjälpa dig som planerar att flytta in i ett nytt hem, flytta ihop med sambo eller rumskompis, alternativt erbjuda flytthjälp till företag.

Flyttfirmor i Göteborg

Lindome Flytt

Är du på jakt efter en flyttfirma i Göteborg med fast pris är Lindome Flyttfirma en aktör med gedigen erfarenhet som vet hur en flytt ska gå till. Mer kända som ”Lindome Flytt” har firman byggt upp ett starkt förtroende från ett mångtal göteborgare, och har uppmärksammats flera gånger i tidningar och recensionssidor som en rekommenderad flyttfirma i Göteborg. Begär offert på deras hemsida eller kontakta dem för mer information.

 • Fasta priser
 • Inga dolda avgifter
 • 40 års erfarenhet inom flytt

Rent & Move

Flyttfirman Rent & Move erbjuder ett flertal flyttrelaterade tjänster som städning, magasinering och uthyrning av flyttbilar. Rent & Move har varit en aktiv flyttfirma i Göteborg med flyttuppdrag redan för femtio år sedan och har lyckats utföra nära 100 000 flyttar sedan sin start på 70-talet. Företaget har genomgått förändringar sedan dess men fortsätter leverera trygg flyttservice till familjer och hushåll runtom Göteborg.

 • Erbjuder magasinering
 • Lång erfarenhet
 • Har utfört nära 100 000 flyttar

Erixon Flytt

Företaget Erixon Flytt är en flyttfirma som erbjuder alla typer av tjänster inom flytt, från företagsflytt, pianoflytt till standard bohagsflytt. Firman tar stor stolthet i sina kundrecensioner som ligger på 4,9 av 5 stjärnor i snitt bland över 250 recensioner, vilket är ett exemplariskt bevis på kvalitativ och konsekvent service.

 • Fullt försäkrade
 • Gör långdistansflyttar
 • Proffsiga och försiktiga

Cityflytt

Med Cityflytt har du möjlighet att välja tider när du vill i stort sett. Du kanske vill ha det gjort under en vardag medans du är på jobbet, eller kanske under helg så att du kan vara med under processen. Cityflytt erbjuder både fri offert och kunkurrenskraftiga priser, vilket ihop med RUT-avdraget kan bli prisvänligt även för dig som har mycket att flytta.

 • Rekommenderas av tidigare kunder
 • Låga priser
 • Utför företagsflytt

Guldhedens Flyttexpress

Firman Guldhedens Flyttexpress har funnits sedan 1946 och håller till i Sisjön, Göteborg. Flyttfirman är certifierade hos SMF (Sveriges Möbeltransportörers Förbund). De erbjuder flytthjälp både på nära håll, men även långdistansflytt, och är försäkrade via Trygg Hansa vid eventuella olycksfall. Många kunder som använt sig av Guldhedens Flyttexpress använder dem igen, eller rekommenderar dem till vänner och bekanta.

 • I branschen sedan 1946
 • Hyr ut flyttbilar
 • Bra omdömen

Bröderna Flytt

Flyttservicen Bröderna Flytt är ett ungt företag i jämförelse med många i denna listan. 2017 gick två bröder ihop och startade företaget, den ena med erfarenhet inom flytt i Australien, och den andra som länge hållt på med styrketräning. På fyra år lyckades de expandera till 12 unga starka anställda med sju flyttbilar. Bröderna flytt håller till i Frillesås, Halland, men utför flyttar även runtom Göteborgsområdet.

 • Snabbt växande
 • Stor arsenal av flyttbilar
 • Snabba och effektiva

Vad kostar en flytt

Pris för flytt brukar ligga omkring 100 kr per kvadratmeter, eller ungefär 450 kr per timma före rutavdrag. Det finns såklart många saker som spelar in i det slutgiltliga priset, exempelvis:

 • Storlek på flyttlass: Hur mycket som ska flyttas påverkar såklart främst om det innebär fler bilar, men även delvis om flyttfirman anser att det kommer ta mer eller mindre tid att flytta, eller om det kommer innebära tunga krävande lyft.
 • Vart du flyttar: Om du flyttar från Göteborg till Karlstad blir det såklart ett billigare pris än om du flyttar från Göteborg till Umeå
 • Omfattningen: Hur mycket arbete du lägger på flyttfirman. Genom att packa själv drar du ner priset märkvärt, med samma sak gällande flyttstäd.

Långdistansflytt

Ska du flytta långt mellan städer, som exempelvis från Göteborg till Stockholm brukar du behöva ta hjälp av professionell flyttfirma som utför långdistansflytt, då man sällan får med sig all packning i en vanlig hyrlastbil. Ska du flytta längre bort påverkar detta såklart priset märkvärt. Inför en långdistansflytt är det extra viktigt att du kontrollerar så att flyttfirman du kontaktar besitter trafiktillstånd för gods. Är du osäker kan du alltid besöka Transportstyrelsen.se för att se om ett företag har trafiktillstånd för att frakta gods på vägarna. Skriv bara in flyttfirmans organisationsnummer för att se om de besitter tillståndet.

Hyra flyttfirma – Rutavdrag

Du kan vid flytt komma undan billigare genom att ta din flyttfirma på rutavdrag. På så sätt kan du vid flytt få upp till 50% kostnadsavdrag, men det funkar bara i vissa sammanhang. För att kunna nyttja flyttfirma på rutavdrag krävs det att bägge bostäderna du flyttar mellan används för boende inom EU/EES-området. Det kräver också att firman du anlitar har svensk F-skatt, vilket du oftast ser på deras hemsida, eller kan fråga dem om. Du kan förbruka upp till 75 000 kr i rot och rutavdrag per år, eller upp till 150 000 kr om du slår ihop din summa med sambo eller partner. Är du osäker på om en flyttfirma har F-skattsedel eller inte kan du besöka allabolag.se och söka upp respektive flyttfirma.